Ο θάλαμος είναι ενός εκ τον μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών εργοστασίων, κορυφαίας τεχνολογίας Νο1 σε πωλήσεις στην Ευρώπη προκατασκευασμένος, λυόμενος, από βαρέος τύπου ψυκτικά θερμομονωτικά panels τύπου σάντουιτς με πυρήνα πολυουρεθάνης. Συναρμολογείται με απλούστατο τρόπο και είναι επεκτεινόμενος, δηλαδή με δυνατότητα αυξομείωσης των διαστάσεων του.

Οι συνδέσεις των panels Bausysteme, στους ψυκτικούς θαλάμους, γίνονται με νέα τεχνολογία και σύμφωνα με την οδηγία των υγειονομικών υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (προδιαγραφές HACCP).

Τα panels συνδέονται μεταξύ τους, με τρία θερμικά φράγματα για να «κρατούν» αποτελεσματικά την ψύξη έναντι των flat (επιπέδων) συνδέσεων του ανταγωνισμού, που είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά και μόνο για την επένδυση μεταλλικών κτιρίων, χωρίς τις θερμομονωτικές απαιτήσεις, των ψυκτικών θαλάμων. Είναι επενδεδυμένα με λευκά χαλυβδόφυλλα του οίκου ThyssenKrupp Γερμανίας, RAL 9002, πάχους 0,65mm, με αντιτοξική πολυεστερική επίστρωση NSF (εγκεκριμένα από το Γερμανικό Υπουργείο Υγιεινής και Τροφίμων) και προστατευτικό FOIL. Τέλος στην εξωτερική πλευρά φέρουν κάθετες ραβδώσεις για μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές.

Ως μόνωση των panels χρησιμοποιείται σκληρή, αφρώδης πολυουρεθάνη, προϊόν της BAYER Γερμανίας, με τιμή λR=0,022W/mk και πυκνότητας 42 έως 45 kgr/m3, τριπλάσιας μονωτικής ικανότητας από τα άλλα μονωτικά υλικά μη αναφλεγόμενη. Η πολυουρεθάνη εκχύνεται σε θερμαινόμενη πρέσσα υπό πίεση 400 τόνων, αφού προηγουμένως ψεκαστούν αυτόματα τα εσωτερικά τοιχώματα των χαλυβδοφύλλων με συγκολλητικό υλικό, ώστε η αποκόλληση τους να είναι αδύνατη. Άλλως οι μηχανικές αντοχές των panels μειώνονται σημαντικά.

Αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης των πάνελ για την κατασκευή ψυκτικών θαλάμων είναι η απόλυτη μικροβιακή προστασία, η μεγάλη οικονομία ηλεκτρικής ενέργειας, που συνεπάγεται και ξεκούραστη μηχανή χωρίς βλάβες.

Όλες οι εσωτερικές γωνίες του θαλάμου επικαλύπτονται στεγανά με ειδικό υγιεινής profile κοίλου σχήματος, όπως επιβάλλεται από τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον πρακτικό και εύκολο καθαρισμό του θαλάμου και την αποφυγή συγκέντρωσης μυκήτων και μικροβίων.

Το δάπεδο είναι ενισχυμένο με PLYWOOD Φιλανδίας, με φαινολική επίστρωση ειδικώς διαμορφωμένη ώστε να το καθιστά αντιολισθητικό χωρίς να συγκρατεί ρύπους. Είναι ακόμη μονωτικό, ανθυγραντικού τύπου, ικανό, να δέχεται μεγάλα φορτία 2.000 kgr/m² (ειδικό δάπεδο που χρησιμοποιείται από όλα τα Ευρωπαϊκά εργοστάσια).

Όλοι οι θάλαμοι καταψύξεως συνοδεύονται από ηλεκτρική βαλβίδα αποσυμπιέσεως.