Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η
ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΟΡΤΩΝ ΜΕ ΜΕΝΤΕΣΕΔΕΣ (ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΕΣ)

Οι πόρτες συναρμολογούνται στο εργοστάσιο με Γερμανικά υλικά, εξαρτήματα και μηχανισμούς αποκλειστικής εισαγωγής μας, είναι αυτομάτου τύπου και έχουν μόνωση πολυουρεθάνης του οίκου BAYER Γερμανίας, τριπλάσιας μονωτικής ικανότητας από τα άλλα μονωτικά υλικά.

Το γέμισμα ( εφαρμογή μόνωσης ) γίνεται με έκχυση πολυουρεθάνης όταν οι πόρτες βρίσκονται σε θερμαινόμενη πρέσα υπό πίεση 400 τόνων.Έτσι οι πόρτες έχουν τεράστιες μηχανικές αντοχές και είναι απρόσβλητες από την υγρασία. Οι κάσες είναι από PVC, χυτές γωνιακές, χρώματος RAL 9002. Oι πόρτες είναι επενδεδυμένες εσωτερικά και εξωτερικά με πλαστικοποιημένα χαλυβδόφυλλα του οίκου ThyssenKrupp Γερμανίας, πάχους 0,65 mm και με επικάλυψη χρωματιστού PLASTISOL πάχους 200 μm, πολύ ανθεκτικού σε κτυπήματα και ξυσίματα.

Όλες οι πόρτες συνοδεύονται από κλείστρο με κλειδαριά ασφαλείας που παρέχει την δυνατότητα απεγκλωβισμού από το εσωτερικό του θαλάμου ακόμα και όταν η πόρτα είναι κλειδωμένη (οδηγία Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Κάθε πόρτα φέρει αυτόματους μηχανισμούς για να κλείνει μόνη της αυτόματα, ώστε να μην απαιτείται για το κλείσιμο παρέμβαση και απασχόληση των δύο χεριών του εργαζόμενου ταυτοχρόνως (δηλαδή με το ένα χέρι να πιέζει και με το άλλο να μανδαλώνει), επιτυγχάνοντας οικονομία ρεύματος και χρόνου εργασίας.

Τα χρησιμοποιούμενα ελαστικά είναι Γερμανικής προελεύσεως, SOFT (πολύ μαλακά), για ερμητικό σφράγισμα και μονωτικά με κλειστές κυψέλες από γνήσιο καουτσούκ και όχι τα χρησιμοποιούμενα εγχώρια πλαστικά που σκληραίνουν με την ψύξη, σκάζουν και σχίζονται.Έτσι επιτυγχάνεται τέλεια πρόσφυση.

Κάθε πόρτα του εργοστασίου μας φέρει περιμετρικά εισαγόμενο προφίλ αλουμινίου, κόντρα τοποθετημένο και προσαρμοσμένο μαζί με την πολυουρεθάνη, για να διατηρείται η πόρτα πάντα επίπεδη. Άλλως, λόγω των συνεχών μπλοκαρισμάτων του κλείστρου στο μέσον της πόρτας, δημιουργείται κάμψη ( κοίλη ) με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες. Τέλος, σύμφωνα με Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές μετρήσεις, οι αυτόματες πόρτες παρέχουν οικονομία ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι 45%.

Προκειμένου για πόρτες καταψύξεως, περιμετρικώς τοποθετείται εισαγόμενο σύστημα για την αποπάγωση των ελαστικών.

Οι συρόμενες πόρτες συναρμολογούνται στο εργοστάσιο με Γερμανικά υλικά,εξαρτήματα και μηχανισμούς αποκλειστικής εισαγωγής μας και κλείνουν ερμητικά. Έχουν μόνωση πολυουρεθάνης του οίκου BAYER Γερμανίας, τριπλάσιας μονωτικής ικανότητας από τα άλλα μονωτικά υλικά. Το γέμισμα (εφαρμογή μόνωσης) γίνεται με έγχυση πολυουρεθάνης, όταν οι πόρτες βρίσκονται σε θερμαινόμενη πρέσσα υπό πίεση 400 τόνων. Έτσι οι πόρτες έχουν τεράστιες μηχανικές αντοχές και είναι απρόσβλητες από την υγρασία. Οι κάσες είναι από PVC, χυτές γωνιακές, χρώματος RAL 9002.Oι πόρτες είναι επενδεδυμένες εσωτερικά και εξωτερικά με πλαστικοποιημένα χαλυβδόφυλλα του οίκου ThyssenKrupp Γερμανίας πάχους 0,65 mm και με επικάλυψη χρωματιστού PLASTISOL πάχους 200 μm., πολύ ανθεκτικού σε κτυπήματα και ξυσίματα.

Κάθε πόρτα του εργοστασίου μας φέρει περιμετρικά εισαγόμενο Γερμανικό προφίλ ‘’κόντρα’’ τοποθετημένο και πρεσσαρισμένο μαζί με την πολυουρεθάνη για να διατηρείται η πόρτα πάντα επίπεδη. Άλλως δημιουργείται κάμψη (κοίλη) με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες. Τα χρησιμοποιούμενα ελαστικά είναι Γερμανικής προέλευσης, Soft (πολύ μαλακά), για ερμητικό σφράγισμα και μονωτικά με κλειστές κυψέλες από γνήσιο καουτσούκ (και όχι τα χρησιμοποιούμενα εγχώρια πλαστικά που σκληραίνουν με την ψύξη σκάζουν και σχίζονται). Έτσι επιτυγχάνεται η τέλεια πρόσφυση. Τέλος, οι πόρτες σύρονται πολύ άνετα και λειτουργούν ομαλά και αθόρυβα.

Προκειμένου για πόρτες καταψύξεως περιμετρικώς τοποθετείται εισαγόμενο σύστημα ηλεκτρικών αντιστάσεων για την αποπάγωση των ελαστικών.

Οι ανωτέρω μηχανισμοί συρομένων θυρών είναι ανοξείδωτοι και δεν επηρεάζονται (προσβάλλονται) από την υγρασία. Οι λαμαρίνες επένδυσης έχουν αντιτοξική και αντιμυκητοκτόνο επίστρωση και είναι εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα τρόφιμα.

Οι συρόμενες πόρτες μπορούν να ανοιγοκλείνουν αυτόματα με ηλεκτρικό σύστημα εισαγωγής μας. Ο διακόπτης για το άνοιγμα τοποθετείται παραπλεύρως της πόρτας ή σε επιθυμητή απόσταση, προ αυτής, κρεμαστός, ώστε ο χειριστής του Clark (φορτωτής) να ανοίγει την πόρτα χωρίς να ανακόπτει ταχύτητα ή να κατεβαίνει και εισερχόμενος η πόρτα να κλείνει αυτομάτως πίσω του. Με ηλεκτρονικό σύστημα η πόρτα ανοίγει (γυρίζει πίσω) όταν στη φάση του κλεισίματος συναντήσει κάποιο εμπόδιο.Τέλος σε διακοπή ρεύματος, όλες οι ηλεκτρικές αυτόματες – πόρτες του εργοστασίου μας λειτουργούν χειροκίνητα (manual – operated).